Het Norkring netwerk

Het zenderpark van Norkring België bestaat uit 24 zendmasten in Vlaanderen en Brussel.

Hiervan hebben we 10 zendmasten in eigendom met een hoogte tussen 81 en 300 meter. Onze masten kan je vinden in Attenrode Wever – Brussegem – Brussel – Egem – Genk – Oostvleteren – Schoten – Sint-Pieters-Leeuw – Veltem. Daarnaast huurt Norkring op 14 andere locaties ruimte voor het plaatsen van antennes.

Een zendmast is een hoge constructie die wordt gebruikt voor het bevestigen van antennes. Deze antennes worden gebruikt voor de transmissie van televisie-, radio-, telefoon-, of andere signalen.

In het geval van langegolf- en middengolfzenders wordt vaak de (metalen) mast zelf als antenne gebruikt of worden meerdere masten gebruikt waartussen de antenne opgehangen wordt. Onze masten kunnen als volgt onderverdeeld worden:

 

Mast is drager van antennes :

° Zelfdragende masten : Schoten, Oostvleteren en Genk

° Getuide masten: Egem en Veltem

° Betonnen masten: Sint-Pieters-Leeuw, Attenrode Wever, Brussegem

Mast op gebouw :

° Mast op kantoorgebouw: Brussel

Afhankelijk van de plaats en de bouwvergunning en nog verschillende externe parameters werd de constructie bepaald.

Norkring België blijft investeren in de vernieuwing, de uitbreiding en het onderhoud van deze infrastructuur. Op deze manier willen we onze partners de meest kwalitatieve infrastructuur en diensten aanbieden. Zo kunnen zij op hun beurt kijkers en/of luisteraars in Vlaanderen en Brussel verzekeren van de hoogste kwaliteit.